Schoteroog

Jachthaven Schoteroog bevindt zich vlak voor de Schoterbrug aan het Spaarne. Jachthaven Schoteroog was vroeger een boerderij. Authentieke elementen uit deze tijd zie je terugkomen in bijvoorbeeld ‘De Koeienstal’. Ook de bar (alleen geopend in de weekenden in het winterseizoen) is in deze ouderwetse boerderijstijl. Een deel van de boerderij is benoemd tot gemeentelijk monument.

Faciliteiten op Schoteroog
De haven van Schoteroog telt ongeveer 29 ligplaatsen. Iedere ligplaats heeft toegang tot elektra en de mogelijkheid om water te tanken. Aangrenzend aan de bar bevinden zich nette toiletvoorzieningen en een douche. In overleg met de toezichthouders mag er op het terrein gebarbecued worden.

Omgeving Schoteroog
Jachthaven Schoteroog bevindt zich aan de rand van het bedrijventerrein de Waarderpolder. Wanneer je het terrein afloopt en naar links gaat, vind je een prachtig natuurlandschap waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Het natuurlandschap bestaat uit verschillende hoge heuvels die wat betreft vorm doen denken aan Teletubbieheuvels. Wanneer je bij het aflopen van het terrein naar rechts gaat, kom je bij de Schoterbrug. Aan de overkant van de brug stopt een bus die je rechtstreeks naar Haarlem centrum of Spaarndam brengt. Ook vind je aan de overkant op ongeveer 10 minuten lopen een grote Dekamarkt en verschillende kleinere winkels.

Overnachten op Schoteroog
Passanten zijn van harte welkom op Schoteroog. Wanneer je aan komt varen kan je tijdelijk aanmeren aan de buitensteiger. Melden kan hierna bij onze toezichthouders in de boerderij, zij zullen (indien beschikbaar) je een box aanwijzen of een andere ligplaats. Vooraf even bellen wordt zeer gewaardeerd.

Contactinformatie
Maus Gatsonidesweg 3
2031 AG Haarlem
06 – 816 004 89