Commissies binnen de JVW

Een commissie binnen de JVW bestaat uit een groepje vrijwilligers die zich bezighoudt met een specifieke activiteit binnen de vereniging. Iedere commissie rapporteert aan een bestuurslid binnen het algemeen bestuur. De JVW telt een aantal commissies. Hieronder volgt een overzicht van de commissies en hun functie binnen de JVW. Ben je lid en wil je deel uitmaken van een commissie? Laat het weten via secretariaat@jvwhaarlem.com.

Redactie Watervriend 

Het clubblad ‘De Watervriend’ wordt momenteel helaas niet opgesteld. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die ‘De Watervriend’ een nieuw leven willen inblazen in digitale vorm.

Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neemt u dan contact op met secretariaat@jvwhaarlem.com.

Voor het aanleveren van mooi beeldmateriaal, verhalen of nieuwtjes kunt u deze mailen naar secretariaat@jvwhaarlem.com.

Clubblad ‘De Watervriend’

Havencommissie

De havencommissie houdt zich bezig met alle klussen en werkzaamheden op de locaties van de JVW. Of het nu gaat om elektra, timmerwerkzaamheden, schilderklussen of de vegetatie; de havencommissie gaat samen met de leden aan de slag om de klus te klaren. De havencommissie is opgedeeld in twee aparte commissies: de havencommissie Penningsveer en de havencommissie Schoteroog. Vragen over de havencommissie? Of heb je een vraag over een klus op Penningsveer of Schoteroog? Stuur gerust een e-mail naar havencommissaris@jvwhaarlem.com.

Werkzaamheden aan de steigers van Penningsveer

Commissie logistiek

De commissie logistiek houdt zich bezig met alle activiteiten rondom het hellen en het te water laten van boten op de vereniging. De vereniging heeft door de jaren heen flink geïnvesteerd in materiaal en het onderhoud van dit materiaal om ervoor te zorgen dat jaar in – jaar uit schepen gemakkelijk, veilig en snel geheld kunnen worden. De vrijwilligers in de commissie logistiek beschikken over veel technische kennis waardoor het voor de JVW mogelijk is dit onderdeel geheel in eigen beheer te houden. Wil je meer weten over de commissie logistiek? Mailen kan naar logistiek@jvwhaarlem.com.

Altijd al benieuwd hoe dit hellen in zijn werk gaat? Bekijk onderstaand filmpje:

Bokken om schepen op te stallen

Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie houdt zich bezig met het organiseren en begeleiden van zeilwedstrijden binnen de vereniging. Wil je meer weten over deze wedstrijden? Bekijk hier de pagina van de wedstrijdcommissie. Vragen over de wedstrijdcommissie of met betrekking tot wedstrijden? Stuur een mail naar wedstrijdcommissaris@jvwhaarlem.com.

Zeilinstructie

De zeilinstructie houdt zich bezig onder andere bezig met het geven van zeillessen, het beheren van de materialen en het verstrekken van zeildiploma’s. Cursisten hebben de mogelijkheid om bij de JVW zeilles te nemen in drie verschillende typen boten: de optimist (voor kinderen vanaf 8 jaar), de topper (voor kinderen vanaf ongeveer 14 jaar, afhankelijk van lengte en gewicht) en de polyvalk (voor zowel kinderen als volwassenen). De zeillessen bestaan uit een afwisseling van theorie en praktijk. Meer informatie over de zeilinstructie en zeillessen is hier te vinden. Voor vragen kan gemaild worden naar zeilinstructie@jvwhaarlem.com.

Zeilles vindt in kleine groepjes onder deskundige begeleiding plaats

Barcommissie

De JVW biedt op zowel Penningsveer als Schoteroog faciliteiten aan om een drankje en/of een hapje te nuttigen. De vrijwilligers van de barcommissie verzorgen de inkopen van de bar op Schoteroog, plannen bardiensten in en voeren alle overige activiteiten uit die bij de barfaciliteiten komen kijken. Vragen over de barcommissie? Stel ze via barcommissie@jvwhaarlem.com.

Evenementencommissie

De evenementencommissie verzorgt jaarlijks verschillende evenementen voor zowel onze jongste als oudste leden. Meer informatie over deze evenementen en de commissie vind je hier. Voor vragen kan gemaild worden naar evenementen@jvwhaarlem.com.

Kascontrolecommissie

Uiteraard vertrouwen we erop dat onze penningmeester alle kasstromen goed beheert, toch blijft het mensenwerk. Daarom houdt de kascommissie ook een oogje in het zeil. De kascommissie bestaat uit drie personen. De samenstelling wordt ieder jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering bepaald. Normaliter treedt één persoon af, treedt één persoon toe en schuift het voorzitterschap automatisch op.