Waarom werkbeurten?

De JVW is geheel zelfvoorzienend in het onderhoud van de vereniging. Dit houdt in dat wij alles in eigen beheer houden en tenzij het niet anders kan, geen derden inhuren om onderhoud en dergelijken uit te voeren. Door onderhoud aan de havens zelf uit te voeren zijn wij in staat de contributie en de liggelden laag te houden. Per seizoen dienen alle ligplaatshouders minimaal drie werkbeurten te maken. In het winterseizoen dienen de winterstallers ook een bardienst te draaien.

 

Werkbeurten in het kort:

  • Op zowel Penningsveer als Schoteroog
  • Elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • Zomer- en winterstop werkbeurten, zie jaaragenda

Tijdens zowel de zomer- als winterstop is het wel mogelijk om in overleg met de havencommissie een werkbeurt te maken. 


Aanmelden

Om de werkbeurten zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, verzoeken we je voordat je een werkbeurt gaat maken te melden bij het Hoofd Havencommissie. De contactgegevens vind je op onze contactpagina.

Werkbeurten moeten ook leuk en nuttig zijn, daarom proberen we zoveel mogelijk leden te koppelen aan werkzaamheden waar zij goed in zijn en/of plezier in hebben. Denk aan schilder-, timmer- of elektriciteitswerkzaamheden. We vormen hiervoor speciale ploegjes die gezamenlijk deze klussen oppakken.

Leden die een werkbeurt komen maken melden zich uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de werkbeurt bij de dienstdoende toezichthouder of het dienstdoende lid van de havencommissie. Deze noteert vervolgens altijd je gegevens voor onze administratie (mocht dit niet gebeuren, vraag hier dan gerust naar) waarna je vervolgens een taak krijgt toebedeeld. Tijdens de werkbeurt wordt er uiteraard een pauze ingelast waarin gezorgd wordt voor koffie voor de werkers. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en een drankje te drinken.

 

Het jaarlijks installeren en afstellen van de pont

Ook schilderwerk is een regelmatig terugkerende klus

De vegetatie op beide havens dient zorgvuldig te worden bijgehouden