Waarom werkbeurten?

De JVW is geheel zelfvoorzienend in het onderhoud van de vereniging. Dit houdt in dat wij alles in eigen beheer houden en tenzij het niet anders kan, geen derden inhuren om onderhoud en dergelijken uit te voeren. Door onderhoud aan de havens zelf uit te voeren zijn wij in staat de contributie en de liggelden laag te houden. Per seizoen vragen wij daarom alle ligplaatshouders minimaal drie werkbeurten te maken. In het winterseizoen vragen wij daarnaast de winterstallers ook een bardienst te draaien.

 

Werkbeurten in het kort:

  • Op zowel Penningsveer als Schoteroog
  • Elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • Zomerstop de hele maand juli en augustus
  • Winterstop 15 december tot en met 15 januari

Tijdens zowel de zomer- als winterstop is het wel mogelijk om in overleg met de havencommissie een werkbeurt te maken. 

Aanmelden

Om de werkbeurten zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden, verzoeken we je voordat je een werkbeurt gaat maken te melden bij het Hoofd Havencommissie. De contactgegevens vind je op onze contactpagina.

Verder moeten werkbeurten ook leuk en nuttig zijn, daarom proberen we zoveel mogelijk leden te koppelen aan werkzaamheden waar zij goed in zijn en/of plezier in hebben. Denk aan schilder-, timmer- of elektriciteitswerkzaamheden. We vormen hiervoor speciale ploegjes die gezamenlijk deze klussen oppakken. Wil je hier meer over weten of doorgeven waar jouw expertise/kennis ligt? Meld je dan ook bij het Hoofd Havencommissie.

Het jaarlijks installeren en afstellen van de pont

Ook schilderwerk is een regelmatig terugkerende klus

De vegetatie op beide havens dient zorgvuldig te worden bijgehouden

Waar en wanneer vinden werkbeurten plaats?

Leden hebben iedere zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur de mogelijkheid om een werkbeurt te maken. De werkbeurten kunnen zowel op Schoteroog als Penningsveer gemaakt worden. Twee keer per jaar kennen de werkbeurten een stop. De zomerstop vindt plaats in de maand juli en augustus en de winterstop van 15 december tot en met 15 januari. Op doordeweekse dagen en tijdens de winter- en zomerstop is het wel gewoon mogelijk om op afspraak en in overleg met de toezichthouder en/of havencommissaris alsnog een werkbeurt te maken. Het maken van een afspraak kan telefonisch of per e-mail bij de havencommissaris of de toezichthouders van Penningsveer en Schoteroog.

Hoe ziet een werkbeurt eruit?

Leden die een werkbeurt komen maken melden zich uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de werkbeurt bij de dienstdoende toezichthouder of het dienstdoende lid van de havencommissie. Deze noteert vervolgens altijd je gegevens voor onze administratie (mocht dit niet gebeuren, vraag hier dan gerust naar) waarna je vervolgens een taak krijgt toebedeeld. Tijdens de werkbeurt wordt er uiteraard een pauze ingelast waarin gezorgd wordt voor koffie voor de werkers. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en een drankje te drinken.