Penningsveer

De jachthaven Penningsveer is gelegen aan het einde van de Mooie Nel en is een schitterend eiland. Het eiland is alleen toegankelijk per boot of met het pontje van de JVW.

Faciliteiten op Penningsveer
De haven van Penningsveer telt ongeveer 100 ligplaatsen. Iedere ligplaats heeft toegang tot elektra en de mogelijkheid om in de box water te tanken. In het gezellige clubhuis bevinden zich nette toiletvoorzieningen. In een aparte faciliteit bevinden zich ook douches. In het clubhuis, op de veranda en op het terras bevinden zich zitjes die vrij gebruikt mogen worden. Ook mag er in overleg met de toezichthouders gebarbecued worden. Penningsveer beschikt daarnaast over gratis wifi (wachtwoord op aanvraag).

Omgeving Penningsveer
Penningsveer bevindt zich in de prachtige natuur van Haarlemmerliede en in de nabijheid van natuurgebied Spaarnwoude. Op een kleine vijf minuten lopen van het eiland bevindt zich café-paviljoen Van Assema waar koffie kan worden gedronken, kan worden geluncht en kan worden geborreld.

Haarlem-Spaarnwoude
Op een kleine 10 minuten lopen van het eiland Penningsveer bevindt zich Ikea Haarlem, station Haarlem-Spaarnwoude en busstation Haarlem-Spaarnwoude, vanwaar het slechts enkele minuten reizen is naar Haarlem Centrum. Ook vertrekt er een bus naar Halfweg, Amsterdam en Zandvoort.

Spaarndam
De andere kant op bevindt zich het pitoreske Spaarndam met een grote supermarkt van Albert Heijn. Lopend is dit ongeveer 20 minuten, fietsend amper 10 minuten. In Spaarndam bevinden zich verder verschillende restaurants, een viswinkel, snackbar en ijswinkel.

Overnachten op Penningsveer
Passanten zijn van harte welkom op Penningsveer. Wanneer je aan komt varen kan je tijdelijk aanmeren aan de buitensteiger. Melden kan hierna bij onze toezichthouders in de ark, zij zullen je een box aanwijzen. Vooraf even bellen wordt zeer gewaardeerd.

Contactinformatie
Penningsveer 4
2065 AM Haarlemmerliede
t 06 – 253 999 04