Penningsveer

De JVW telt twee jachthavens. Jachthaven Penningsveer biedt plaats aan ongeveer 100 schepen in het water. Ook op de wal is er plaats voor open/wedstrijdbootjes en kleine motorbootjes op een trailer. Penningsveer wordt voornamelijk gebruikt als zomerhaven. Er is een fraai clubhuis, er is gelegenheid om te douchen en verder zijn er elektra en drinkwatervoorzieningen.

Onze toezichthouders wonen in de ark, gelegen aan het eiland. Om het eiland vanaf de wal te bereiken moet gebruik worden gemaakt van een pontje dat met de hand bediend moet worden. Rondom Penningsveer ligt natuurgebied Spaarnwoude waar diverse fiets- en wandelactiviteiten mogelijk zijn. Ook ligt het idyllische dorpje Spaarndam op loop- en fietsafstand. In Spaarndam bevindt zich een goede supermarkt (Albert Heijn) en diverse leuke eetgelegenheden. De andere kant op ligt het industrieterrein de Waarderpolder waar ook het bus- en treinstation Haarlem-Spaarnwoude is, vanaf hier kan men gemakkelijk met bus of trein naar Haarlem of Amsterdam. Naast het station bevindt zich Ikea Haarlem.

Contactinformatie Penningsveer
Penningsveer 4
2065 AM Haarlemmerliede
t 06 – 253 999 04

Schoteroog

Naast Penningsveer, bezig de JVW ook jachthaven Schoteroog. De jachthaven is gelegen aan een voormalige boerderij, die nog niet zo lang geleden de status van gemeentelijk monument heeft gekregen. Schoteroog bezit ongeveer 29 ligplaatsen in het water, ook op het terrein wordt voornamelijk in de winterperiode gestald. Het terrein van Schoteroog biedt plaats aan circa 120 schepen. De schepen staan op bokken die door de vereniging beschikbaar worden gesteld. Op het terrein zijn ook mogelijkheden om de schepen gedurende het zomerseizoen op te knappen of om een schip in de afbouwloods op te knappen. Voor kleinere schepen, zoals open bootjes of sloepjes, is er in de wintermaanden overdekte ruimte beschikbaar in ‘De Koeienstal’.

De toezichthouder van Schoteroog woont op het terrein in de oude boerderij. Naast de boerderij bevinden zich toiletten en een douche en de bar van de JVW. Deze wordt gedurende de wintermaanden in de weekenden door barvrijwilligers bediend. Schoteroog ligt vlak bij de Schoterbrug. Over de brug kom je uit op de Spaarndamseweg waar je met een bus binnen de kortste tijd midden in het fraaie centrum van Haarlem zit. Er zijn supermarkten in de buurt en het is (weliswaar ietsje verder lopen) op loopafstand en op fietsafstand van winkelcentrum Cronje en Marsmanplein.

Contactinformatie Schoteroog
Maus Gatsonidesweg 3
2031 AG Haarlem
06 – 816 004 89