Stremming Spaarne 26 mei

Op zondag 26 mei 2019 organiseert roei- en zeilvereniging KR&ZV Het Spaarne de Spaarne Lenterace. Voor een veilig en goed verloop van de wedstrijd wordt de wedstrijdbaan op 26 mei drie keer afgesloten voor overig vaarverkeer.

IJsselmeerwedstrijden voorjaar 2019

Op 15 juni organiseert de JVW de IJsselmeerwedstrijden voorjaar in de Marina Volendam. Zaterdag wordt er gestart tussen 10.00 en 11.00 uur. Na de wedstrijd is er een gezellige steigerborrel en tevens de prijsuitreiking. Ook zal er een Chines maaltijd georganiseerd worden.

Pinkstertocht 2019

Wie gaat er met ons mee met de Pinkstertocht? Dit jaar organiseer ik, Michelle Verhoeven, de Pinkstertocht voor alle leden (zowel motor- als zeilboten). Bekijk het programma.

Fortrace 2019

Op 25 mei 2019 organiseert het CNZ de jaarlijkse Fortrace. Deze race wordt voor de kust van Ijmuiden gevaren. Schrijf je in via het onderstaande formulier.

Openingswedstrijden HJC

In het weekend van 11 en 12 mei organiseert de Haarlemsche Jachtclub (HJC) de openingswedstrijden. Bekijk het programma.

Stichting ‘Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer’

Tijdens de afgelopen HISWA is er een nieuwe stichting in het leven geroepen om de overlast van de waterplanten op het IJmeer en Markermeer tegen te gaan. De nieuwe stichting is een initiatief van het Watersportverbond en de HISWA Vereniging. 

21 april: paaseieren zoeken en opening seizoen

Op zondag 21 april (eerste paasdag) organiseert de evenementencommissie vanaf 11.00 uur het paaseieren zoeken voor alle kinderen en kleinkinderen tot 8 jaar. Aansluitend zal het bestuur om 14.00 uur het nieuwe vaarseizoen openen. Na de opening is er gelegenheid om te proosten op het nieuwe seizoen.

Droogte 2018 – de film

2018 was een droog jaar. Het Hoogheemraadschap van Rijnland moest maatregelen nemen om verzilting tegen te gaan. Eén van de maatregelen was het stremmen van de sluizen in Spaarndam. Om te laten zien wat er aan de hand was en waarom het genoodzaakt was deze maatregel te nemen, is er een korte film gemaakt.