Zeilwedstrijden in 2018

Vanuit de wedstrijdcommissie wil ik graag een stukje schrijven over de wedstrijden voor 2018. Het duurt nog even voordat het seizoen begint, maar de wedstrijden met bijbehorende data zijn inmiddels al bekend en kunnen in de agenda worden genoteerd. Voor de exacte data verwijs ik je graag door naar de wedstrijdkalender.

Vanuit de vier verenigingen is er besloten om vanaf dit jaar één keer de openingswedstrijden en twee keer de sluitingswedstrijden te organiseren. Deze wedstrijden worden iets beter over het seizoen verdeeld. Daarmee hopen de verenigingen dat er wat meer animo is voor deze wedstrijden. De Haarlemsche Jachtclub (HJC) zal komend seizoen starten met de openingswedstrijden die voor eind mei op de planning staat. De Haarlemse Zeilvereniging (HZV) zal de nazomerwedstrijden organiseren in het tweede weekend van september. En onze eigen vereninging, de JVW, zal eind september afsluiten met de sluitingswedstrijden.

Uiteraard hebben we gedurende het seizoen nog een aantal andere leuke zeilwedstrijden gepland staan, zoals de altijd gezellige IJsselmeerwedstrijden vanuit Volendam in juni en september. De 12-uurs race in juli vanuit de Haarlemsche Jachtclub, en de Fortrace op de Noordzee vanuit Ijmuiden, georganiseerd door het CNZ.

Houd aan het begin van het nieuwe zeilseizoen vooral onze website JVWHaarlem.com in de gaten voor meer informatie over de wedstrijden en het inschrijven voor de wedstrijden.

We hopen natuurlijk zoveel mogelijk mensen te zien bij de wedstrijden, dit zorgt voor een hoop gezelligheid!

Namens de wedstrijdcommissie,

Joury Beeren