Winterstalling in Haarlem: je bent welkom bij de JVW

Ben je op zoek naar een gezellige vereniging in Haarlem waar je jouw schip deze winter (te water of op de wal) kan stallen? Lees dan verder, want de JVW heeft plek voor nieuwe schepen in de winterstalling.

Over de JVW

De Jachtvereniging Watervrienden is opgericht in het jaar 1937 door een groepje fervente zeilers. Door de jaren heen heeft de JVW op vele plaatsen rond de Mooie Nel gezworven voordat ze uiteindelijk op het eiland Penningsveer hun eigen haven mochten gaan verwezenlijken. In 1969 werd dan ook eindelijk onze haven te Penningsveer officieel geopend door de heer Verbrugge, toenmalig Burgemeester van Spaarnwoude en Haarlemmerliede. In 1972 heeft de JVW het oog laten vallen op de Boerderij Schoteroog en heeft na een aantal moeilijke onderhandelingen de boerderij in bezit gekregen en kon vervolgens een mooie winterhaven realiseren.

De JVW is een vereniging die volledig draait op de vrijwillige diensten van haar leden. Dankzij deze diensten die zij in de vorm van een werkbeurt, een deelname aan een commissie/bestuur of overige activiteiten binnen de vereniging uitvoeren, zorgen we ervoor dat alle bestuurlijke taken worden uitgevoerd, de havens onderhouden blijven en de faciliteiten schoon zijn. Doordat we dit in eigen hand houden, is het voor ons mogelijk de contributie en liggelden laag te houden.

Over de winterstalling

In de winter je schip stallen, kan zowel op de wal als in de haven van Schoteroog. De JVW beschikt met het terrein van Schoteroog over de ruimste winterstalling op de wal van alle verenigingen in Haarlem. Doordat er voldoende plaats is, heb je genoeg ruimte om goed te kunnen klussen.

De Koeienstal en de afbouwloods

Voor kleine motorboten, sloepen en open zeilboten tot 8 meter biedt de JVW de mogelijkheid om overdekt te stallen in de Koeienstal. Ook beschikken we over een grote, overdekte afbouwloods waar op afspraak grotere werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Deze loods is tegen een hoger tarief voor een tijdelijke periode af te huren.

Faciliteiten

De JVW beschikt over een eigen hefwagen en overig materieel om de boten uit het water te halen en op hun plek te zetten. Schepen worden geplaatst op hoogwaardige bokken van de vereniging. Deze bokken zijn stevig en op maat gemaakt. Zeilschepen met staande mast zijn hierdoor geen enkel probleem om te stallen. Liever zonder mast op de wal? We beschikken over een mastenloods om masten gedurende de wintermaanden neer te leggen. Voor masten die niet in de loods passen, is een niet-overdekte stelling beschikbaar. Indien je over een eigen bok of trailer beschikt, is het in overleg ook mogelijk hier de boot in de wintermaanden op te stallen. Verder is het op het hele terrein mogelijk om gebruik te maken van elektriciteit en water.

Tijdens het klussen kun je uiteraard dorst of honger krijgen. In de wintermaanden is ieder weekend de bar op Schoteroog open. Je kunt er terecht voor koffie, thee, frisdrank, alcoholische dranken en broodjes. Ook beschikt Schoteroog over diverse sanitaire faciliteiten.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een winterstalling is het genoodzaakt lid te worden van de JVW. Meer informatie over de kosten en aanmeldprocedure is te vinden op onze lidmaatschapspagina. Heb je vragen of wil je hier meer over weten? Schroom dan niet om een e-mail te sturen naar secretariaat@jvwhaarlem.com.