Uitslagen en foto’s IJsselmeerwedstrijden

Zaterdag 31 augustus organiseerde de wedstrijdcommissie de IJsselmeerwedstrijden editie najaar. We blikken nog even terug op de wedstrijden.

Terugblik

De voorspellingen waren goed: een aangename temperatuur en windkracht 3. Het zonnetje bleek vlak na de start inderdaad volop aanwezig, echter liet de wind het al snel afweten. De B-klasse – gestart om 10.20 uur – had bij de start nog voldoende wind. De start bleek dit keer aan de wind te zijn richting een bovenboei. Niet alle deelnemers bleken hiervan op de hoogte waardoor er aan twee kanten van de startlijn gestart werd. Gelukkig was iedereen zo sportief om het aan elkaar te melden en zo konden de ‘foute starters’ terug en opnieuw starten. Vlak voor de tweede boei was het gedaan met de wind en werd het drijven geblazen. De B- en D-klasse waren inmiddels dichterbij elkaar gekomen. En wat doe je dan als je boot stil ligt? Dan ga je natuurlijk lekker zwemmen!

Niet veel later gaven een groot aantal schepen de strijd op en keerden terug naar de haven van Volendam. De echte bikkels hielden nog even vol en een paar uur later werd hun geduld beloond. Met een windkracht 2 behaalden de volhouders allemaal de finish, en het werd zelfs nog even spannend vlak voor de finishboei (de baan was inmiddels afgekort).

Foto’s en uitslagen

Door de vele opgevers zijn het vreemde uitslagen deze keer. In de D-klasse was het voor een prijs zelfs voldoende om enkel de finish te halen. Bekijk de uitslagen. Benieuwd naar de foto’s van de wedstrijd en prijswinnaars? Bekijk de foto’s.