Uitslag Fortrace, IJsselmeerwedstrijden en Openingswedstrijden

Na 3 weekenden achter elkaar wedstrijden te hebben gehad, is het nu even tijd om rustig terug te kijken op deze races. Uiteraard met de uitslagen maar ook met een aantal leuke foto’s.

Openingswedstrijden

Eind mei werd het zeilseizoen officieel ingeluid met de Openingswedstrijden georganiseerd door onze buren de HJC. Mocht je het niet hebben meegekregen, sinds dit jaar organiseert de HJC alleen nog de Openingswedstrijden (ze organiseren dus geen Sluitingswedstrijden meer). De JVW neemt daarentegen alleen nog de Sluitingswedstrijden voor haar rekening, en de HZV alleen nog de Nazomerwedstrijden (beide verenigingen organiseren geen Openingswedstrijden meer).

De zaterdag was tropisch warm met voor de kajuitschepen 1 wedstrijd, en voor de open boten meerdere korte wedstrijden. Helaas verliep de wedstrijd niet helemaal zoals gepland (bijna alle deelnemers kregen door miscommunicatie een OCS achter hun naam), maar gelukkig was er nog de zondag om het een beetje goed te kunnen maken. Zondag werden er 2 wedstrijden gevaren.

Benieuwd naar de uitslag? Je bekijkt ‘m hier. Ook zijn er een aantal foto’s gemaakt.

IJsselmeerwedstrijden

Het eerste weekend van juni was het weer tijd voor de vertrouwde IJsselmeerwedstrijden editie voorjaar. Uiteraard georganiseerd door onze eigen wedstrijdcommissie. We hadden een leuk deelnemersveld van in totaal 25 schepen verdeeld over 2 klasses. Vrijdagavond heeft een aantal leden op eigen gelegenheid de barbecue’s bij het clubhuis gereserveerd, ondanks de regen werd het een gezellige boel onder de luifel. ’s Avonds konden deelnemers zich melden onder dezelfde luifel bij de wedstrijdorganisatie en werd er door de deelnemers een drankje gedronken.

Zaterdag bleek de regen gelukkig weggetrokken, wel was het nog enigszins bewolkt. Met een goede windkracht 3 beloofde het een mooie wedstrijd te worden. De B-klasse startte om 10.20 uur vanaf de boei MN1. Daar lag ons startschip Jacoba II klaar om de schepen over de startlijn te sturen. Na een redelijk chaotische start volgde een ruimwinds rak. Waar het ene schip besloot de spinaker te hijsen, vond de andere schipper het wel prima met een uitgeboomd voorzeil. Na dit rak volgde nog een kruisrak, een halfwinds rak om vervolgens te kruisen naar de finishlijn. Gedurende wedstrijd bleek de D-klasse zich mooi te mengen met de B-klasse, hierdoor werd het nog doorwerken ook bij de finishlijn. Gelukkig kregen Nico en Diny hulp van het zeilschip Wervelwind.

Na afloop van de wedstrijd volgde de altijd gezellige steigerborrel en prijsuitreiking. Wij feliciteren van harte de schippers die in de prijzen gevallen zijn. Na de steigerborrel kon er meegegeten worden met een Chinese maaltijd (geregeld door Hans Struijkenkamp, waarvoor hartelijk dank!). Uiteraard hopen we alle deelnemers terug te zien in het najaar, evenals vele andere sportieve zeilers!

De uitslag kun je hier bekijken. Daarnaast zijn er tijdens de IJsselmeerwedstrijden en de prijsuitreiking vele foto’s gemaakt door onder meer Angelique Seur en Sandra Smit. De foto’s vind je hier.

Fortrace

De laatste in het rijtje is de Fortrace vanuit Seaport Marina IJmuiden georganiseerd door het CNZ (waarin zowel de HJC als de HZV en de JVW vertegenwoordigd zijn). Na het palaver vrijdagavond in het clubhuis van de HZV was het zaterdagochtend vroeg opstaan voor de brug over het Zijkanaal C. Gelukkig was iedereen op tijd en kon er doorgevaren worden naar IJmuiden. Hier werd de nodige bemanning opgepikt waarna direct doorgevaren werd naar de startlijn tussen de pieren van IJmuiden.

Ook bij de Fortrace een leuk deelnemersveld bestaande uit 15 schepen verdeeld over 2 klasses. Om 12.00 uur startte de A-klasse en om 12.30 uur de B-klasse met de snellere schepen. Het bleek een korte wedstrijd, de eerste deelnemer kwam al om 13.40 uur over de finishlijn. Maar al bij al hebben alle deelnemers lekker gevaren. Sommigen vonden de baan zelfs te kort en gingen nog een rondje. Nadat iedereen binnen was, werd er geborreld op de steiger met aansluitend de prijsuitreiking.

Bekijk de uitslag en de foto’s van de Fortrace.

What’s next?

In het najaar staan op het programma: de IJsselmeerwedstrijden najaar (zaterdag 1 september), Nazomerwedstrijden (8 en 9 september) en de Sluitingswedstrijden (29 en 30 september). Ben jij erbij? Houd in ieder geval JVWHaarlem.com in de gaten!