Terugblik van de evenementencommissie: Mosselmaaltijd 2017

Zaterdag 18 november vond de jaarlijkse mosselmaaltijd plaats. Zoals ieder jaar geheel verzorgd door de evenementencommissie in het clubhuis van Penningsveer. Hieronder lees je een terugblik op de mosselmaaltijd 2017 van Leon Schoorl namens de evenementencommissie.

Klein berichtje over een super gezellige avond

De inschrijvingen voor de mosselavond gingen hard van start en we hebben een zeer geslaagde avond gehad met bijna 50 mensen. We zijn vroeg gestart met het voorbereiden om alle puntjes op de ‘i’ te krijgen. Het is tevens gelukt om een grote steun en toeverlaat bij de mosselavond, die sinds afgelopen jaar gestopt is in de commissie, weer op de been te krijgen. Frenk Grotendorst, bedankt!

We zijn gestart met een heerlijke krabcocktail, opgediend met een superlekkere saus gemaakt door onze huissausspecialiste Ria van Beijeren. Na het weghalen van de lege bakjes kwamen de sausjes, kruidenboter en het stokbrood op tafel. Er werd gezellig wat gedronken en gebabbeld zodat wij de tijd kregen om de eerste mosselen en kibbeling op tafel te kunnen krijgen. Na bijna 45 kg mosselen en 7 kg versgebakken kibbeling gingen we richting het toetje. Snelheid was geboden want een warme pannenkoek belegd met vanille- en pecan-caramel-ijs werd dubbelgevouwen en gegarneerd met banaan, slagroom, poedersuiker, caramelsaus en een likeurtje 43. Het was een waar plaatje, en of dit nog niet genoeg was, eindigden we met koffie en een overheerlijke bonbons. De speeches werden gehouden, want dit was toch onmogelijk om voor € 15,- zo’n feestmaal op tafel te zetten.

De avond werd in sommige gevallen voorzien van een flesje Heineken met 1 ster, maar van Henk Zuidam mochten wij er wel drie ontvangen. Mede door alle en zeer positieve reacties die wij mochten ontvangen, hebben wij dit heel erg graag gedaan. Houd de Watervriend of de nieuwsbrief in de gaten want in februari komt er weer, denken wij, een avond aan die oude tijden doet herleven. Tip: Wees er snel bij, want vol is vol.

– Een lekkere groet van de evenementencommissie

Benieuwd naar de foto’s van de mosselavond? Je bekijkt ze hier: https://https://jvwhaarlem.com/fotos/