Terugblik vanuit de wedstrijdcommissie

Op 10 juni 2017 zijn de IJsselmeerwedstrijden vanuit Volendam gehouden. De boten waren ingedeeld in een B-klasse (start 10.20 uur) met veertien boten en een D-klasse (start 11.00 uur) van twaalf boten. De baankeuze duurde dit keer wat langer dan normaal, met deze windrichting en de grote hoeveelheden wier die dit jaar tussen Hoorn en Volendam zijn geconstateerd, is de keuze wat beperkt geworden, maar zijn we uiteindelijk tot een goede keuze gekomen voor iedereen. Nico en Diny Zuidam waren aanwezig als startschip, wat weer erg prettig was. De wind in de wedstrijd was voldoende, in de B-klasse begonnen we met eind 3 en later een 4. Wat voor een groot deel van ons een mooie wind was om de spinnaker er nog op te zetten tijdens de twee voordewindse rakken. Uiteindelijk zijn we geëindigd met een flink kruisrak. Ook de zon zorgde deze dag voor voldoende warmte. We hebben deze dag de gekozen baan kunnen uitzeilen tot aan de MN1-boei voor Volendam, waar Nico en Diny klaarlagen voor het aftoeteren en het noteren van de tijden.

Prijsuitreiking

Na het aanmeren en opruimen hebben we de middag af kunnen sluiten met een zonnige en gezellige steigerborrel achter het clubhuis met uiteindelijk de prijsuitreiking. De boot die het eerst gefinisht is, krijgt de linehonours-beker, dit keer dik verdiend door Frank Peetoom die ruim acht minuten voor de volgende boot binnen was! De overige uitslagen zijn hier te vinden. Benieuwd naar de foto’s van de wedstrijd? Klik dan hier.

Deelnemen aan de IJsselmeerwedstrijden najaar?

Wil je in het najaar ook/weer deelnemen aan de IJsselmeerwedstrijden? Reserveer alvast 2 september in je agenda voor de IJsselmeerwedstrijden najaar 2017. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven volgt binnenkort.

Namens de wedstrijdcommissie,
Joury Beeren