HISWA in de RAI Amsterdam 2017

Watersporters kunnen zich alvast voorbereiden op het nieuwe vaarseizoen tijdens de HISWA van 8 tot en met 12 maart in de RAI Amsterdam. In dit artikel vind je meer informatie.

Wat is er te zien en te doen?

De HISWA is dit jaar in 7 watersportwerelden opgedeeld:

 • Sloep – HISWA beschikt over het grootste aanbod aan sloepen, weekenders en tenders ter wereld. Hierdoor is er voor liefhebbers van de sloep genoeg te zien.
 • Speed – Gaat een sloep niet snel genoeg voor jou? Dan is er gelukkig ook het onderdeel Speed. Hier vind je een ruim en divers aanbod aan sportboten, motorboten, rubberboten, consoleboten, RIB’s en buitenboordmotoren.
 • Zeilen – Een groot onderdeel van de HISWA is zeilen. Hier is een ruime collectie kielboten, day sailers, zwaardboten, open trailerbare boten, catamarans en trimarans te zien. Daarnaast is een groot aantal Klassenorganisaties aanwezig eveneens als het Nederlands Platform voor Jeugdwedstrijdzeilen. Extra leuk aan het onderdeel Zeilen is dat het niet alleen bij kijken blijft, je kunt namelijk ook op het droge het gevoel van wind, golven, schootspanning en druk op het roer ervaren in de zeilsimulator. Ook liggen er dinghy’s klaar waarmee de jeugd zelf het water op kan om te zeilen.
 • Klassiek – de verbinding tussen het rijke maritieme verleden van Nederland en de moderne tijd kun je ervaren op het onderdeel Klassiek. Hier vind je prachtige klassieke schepen en alles wat daarbij komt kijken.
 • Shop – In het winkelcentrum van de HISWA vind je alle denkbare watersportspullen voor het nieuwe vaarseizoen. Daarbij gelden er veel scherpe beursaanbiedingen.
 • Onderdelen en accessoires – Dit onderdeel is aanvullend op de Shop, je vindt hier namelijk een zeer breed en compleet aanbod in o.a. watersportkleding, zeilen, dekbeslag, onderhoudsproducten en navigatieapparatuur voor zowel grote als kleine boten en voor zowel zeil- als motorboten. Ook is er een speciaal demoplein, zijn er marifoon- en navigatieclinics en is er een veiligheidseiland.
 • Funsports – Een nieuw onderdeel is dit jaar de Funsports Xperience: een indoor event gericht op windsurfen, golfsurfen, kitesurfen, skimboarden, suppen, wakeboarden, longboarden en BMX. In dit onderdeel kun je diverse demo’s bekijken maar ook een kitesimulator of de trampolines uitproberen.

Ben je op zoek naar een specifiek merk? Of wil je gewoon even kletsen met een watersportbedrijf? Via deze link vind je de volledige deelnemerslijst 2017: http://www.hiswarai.nl/deelnemers/

Openingstijden

De openingstijden van de HISWA zijn als volgt:

 • Woensdag 8 maart – 11.00 tot 18.00 uur
 • Donderdag 9 maart – 11.00 tot 22.00 uur
 • Vrijdag 10 maart – 11.00 tot 22.00 uur
 • Zaterdag 11 maart – 10.00 tot 18.00 uur
 • Zondag 12 maart – 10.00 tot 18.00 uur

Kaartjes kopen?

Kaartjes voor de HISWA kun je aan de deur maar ook in de voorverkoop via www.hiswarai.nl kopen. Koop je ze online en in de voorverkoop dan kun je met je e-ticket direct doorlopen én profiteer je van € 2,50 korting.

Bron tekst: HISWA via: http://www.hiswarai.nl/beursinfo/
Bron beeld: HISWA via: http://www.hiswarai.nl/

Location: RAI Amsterdam