Nieuw: gratis wifi op Penningsveer

Al jaren wordt er door het bestuur en de leden over gesproken: wifi op de vereniging. En nu is het dan zover, Penningsveer beschikt over gratis wifi. We vertellen je er graag meer over.

Hoe het zover kwam…

Enige tijd geleden heeft het bestuur Stefan Wigny en Joury Beeren opdracht gegeven om eens te onderzoeken wat er nodig is om een stabiel wifi-netwerk op te zetten op – in eerste instantie – Penningsveer. De heren hebben eerst uitgebreid research gedaan en vervolgens een plan aangeleverd bij het bestuur. Na dit plan uitvoerig bestudeerd te hebben, heeft het bestuur toestemming gegeven om het wifi-netwerk aan te leggen.

Wat nu de situatie is…

Het kostten de heren slechts één avond om het netwerk aan te leggen (met wat hulp van Dennis Zuidam), en tot de verbazing van iedereen bleek het direct naar verwachting te werken. Zelfs op het buitenste puntje van de steigers lukte het nog steeds om verbinding te maken met het wifi-netwerk.

Verbinding maken met wifi?

Uiteraard hebben we het wifi-netwerk beveiligd met een wachtwoord. Je vindt dit wachtwoord aan het prikbord in het clubhuis van Penningsveer. Zoek vervolgens met je telefoon, tablet of laptop naar het netwerk ‘JVW’, vul het wachtwoord in en maak verbinding. Als je instelt dat je het netwerk wilt onthouden, zal je zien dat je bij je volgende bezoek aan Penningsveer direct verbinding maakt.

Belangrijk: Op basis van het verwachte aantal gebruikers en het verwachte gemiddelde verbruik per gebruiker, hebben we een abonnement afgesloten. Aan dit abonnement zit een limiet. Gaan we over dit limiet heen? Dan gaat dit de vereniging extra geld kosten. Vanuit het bestuur vragen we je het wifi-netwerk daarom niet overdreven zwaar te belasten. Ga dus niet films of andere grote bestanden downloaden, ga niet televisiebeelden of filmpjes streamen en zet het netwerk uit wanneer je gaat slapen of er een tijd geen gebruik van maakt. Alleen zo kunnen we er samen voor zorgen dat het wifi gratis en goed bereikbaar blijft.

Bron beeld (header): William Iven via Unsplash