Doe mee aan de 6-uurs race op de Mooie Nel

6-uurs race op de Mooie NelIn samenwerking met de Haarlemse Zeilvereniging (HZV) en de Jachtvereniging Watervrienden (JVW) organiseert de Haarlemsche Jachtclub de 6-uurs zeilrace op de Mooie Nel.

Het principe van een 6-uurs race is heel eenvoudig: het schip dat in 6 uur tijd de grootste afstand heeft afgelegd is de winnaar van de race. Uiteraard wordt de gezeilde afstand gecorrigeerd met een handicapfactor die per type schip wordt vastgesteld. Tijdens de race is het toegestaan om van bemanning te wisselen, zodat er altijd een frisse bemanning aan boord kan zijn.

Locatie en programma

Het clubhuis van de Haarlemsche Jachtclub is het centrum van het evenement. De wedstrijdbaan wordt op de Mooie Nel uitgelegd. De start van de race is zaterdag om 12.00 uur en het einde van de wedstrijd is dus 6 uur later, om 18.00 uur. De start- en doorkomstregistratie gebeurt in het clubhuis en het verloop van de wedstrijd wordt regelmatig in het clubhuis gepubliceerd.

De race is voor iedereen met een zeilboot, groot (tot max. 8 meter of een Soling) of klein, kajuit of open. Tijdens de race is men vrij om van bemanning te wisselen, zoveel als men denkt dat goed is. Dit wisselen dient wel op het HJC-terrein plaats te vinden. Het is niet toegestaan zonder overleg met de wedstrijdleiding de wedstrijd ‘tijdelijk’ te onderbreken.

Maaltijd en borrel

Zaterdagavond wordt er een Chinese maaltijd geregeld voor zowel de zeilers als de toeschouwers. Wil je hieraan meedoen? Aanmelden kan op de dag van de race in het clubhuis. Ook zal er op de wal het nodige te doen zijn en is er zaterdagavond een gezellige borrel met prijsuitreiking.

Schrijf je in!

Inschrijven voor de race kan bij Fleur Finnema via fleurfinnema@hotmail.com. Last-minute inschrijvingen zijn eventueel nog mogelijk op de dag zelf tussen 10.00 en 11.00 uur in het HJC-clubhuis. Het inschrijfgeld bedraagt € 5 voor een zwaardboot en € 10 voor een kielboot, te voldoen ’s ochtends bij het informatiebureau in het clubhuis. De inschrijving geldt voor een schip. Samenstelling van het team is de verantwoordelijkheid van de schipper.

Als bewijs van inschrijving zullen de deelnemers een stempelkaart ontvangen. Meer lezen over de 6-uurs race? Kijk dan op de website van de HJC: http://www.haarlemschejachtclub.nl/pages/evenementen/6-uurs-race.php.

Bron tekst: Haarlemsche Jachtclub via: http://www.haarlemschejachtclub.nl/pages/evenementen/6-uurs-race.php

Location: Haarlemsche Jachtclub