Fortrace 2019

Op 25 mei 2019 organiseert het CNZ de jaarlijkse Fortrace. Deze race wordt voor de kust van Ijmuiden gevaren. Schrijf je in via het onderstaande formulier.

Stichting ‘Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer’

Tijdens de afgelopen HISWA is er een nieuwe stichting in het leven geroepen om de overlast van de waterplanten op het IJmeer en Markermeer tegen te gaan. De nieuwe stichting is een initiatief van het Watersportverbond en de HISWA Vereniging. 

21 april: paaseieren zoeken en opening seizoen

Op zondag 21 april (eerste paasdag) organiseert de evenementencommissie vanaf 11.00 uur het paaseieren zoeken voor alle kinderen en kleinkinderen tot 8 jaar. Aansluitend zal het bestuur om 14.00 uur het nieuwe vaarseizoen openen. Na de opening is er gelegenheid om te proosten op het nieuwe seizoen.

Droogte 2018 – de film

2018 was een droog jaar. Het Hoogheemraadschap van Rijnland moest maatregelen nemen om verzilting tegen te gaan. Eén van de maatregelen was het stremmen van de sluizen in Spaarndam. Om te laten zien wat er aan de hand was en waarom het genoodzaakt was deze maatregel te nemen, is er een korte film gemaakt.

Handige watersport-apps voor de smartphone en tablet

Een goed begin is het halve werk. Het vaarklaar maken van je boot is een klus om zo’n goed begin mee te maken, maar dat is niet altijd even lekker met het koude en natte weer. Gelukkig zijn er ook voorbereidingen die je vanuit je luie stoel kunt doen, zoals het installeren van handige watersport-apps voor het nieuwe vaarseizoen.

Zeillessen 2019

Wil jij in 2019 zeillessen volgen op het fijne vaarwater van de Mooie Nel en het Spaarne in Haarlem en Spaarndam? Begeleid worden door ervaren zeilers? En dat alles tegen een mooie prijs?

25 januari: Avond voor nieuwe leden

Eenmaal per jaar nodigt het bestuur alle aspirantleden uit voor een gezellige avond (ook wel ‘nieuweleden-avond’ genoemd) om onder het genot van een klein hapje en een drankje kennis te maken met de andere aspirantleden, de toezichthouders en de overige bestuursleden. 

Nieuwjaarsreceptie 2019

Het bestuur van de Jachtvereniging Watervrienden nodigt al haar leden en donateurs uit om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden tijdens de nieuwjaarsreceptie 2019. Bekijk hier de details.